Alpha - Youth


Wat is Alpha - Youth?

Alpha - Youth is een laagdrempelige kennismaking met het christelijke geloof, gericht op jongeren. In 10 avonden en een weekend worden vragen als 'Wie is Jezus?', 'Hoe en waarom Bijbel lezen?' en 'Wat doet de Heilige Geest?' uitgebreid behandeld.

Hoe ziet een Alpha - Youth avond eruit?

De avond begint met een gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd is er tijd voor koffie. Na de koffie volgt er een korte, duidelijke inleiding, waarna we in groepen uit elkaar gaan om verder over het onderwerp te praten.

Voor wie is de Alpha - Youth?

De cursus is helemaal toegespitst op jongeren die zelf na willen denken over wie God is en wat Hij voor hen betekent. Er zijn geen strakke leeftijdsgrenzen. Elke jongere die een goed gesprek wil voeren en zelfstandig na wil denken is welkom. De basis van het Christelijk geloof wordt op een laagdrempelige, vrijblijvende, maar toch indringende manier naar voren gebracht. De deelnemers worden gestimuleerd om kritisch te gaan denken, en krijgen veel ruimte om hun mening te uiten. Kerkelijke jeugd is ook welkom, alhoewel de prioriteit bij catechisatie blijft liggen. Wanneer je als kerkelijke jongere de Alpha - Youth bezoekt, probeer dan een ‘onkerkelijke’ vriend of vriendin mee te nemen.

Waarom meedoen met de Alpha - Youth?

Juist tieners en twintigers lopen tegen de grote vragen van het leven aan. De Alpha - Youth helpt je met het stellen van die vragen en het zoeken naar antwoorden. Dat doen we in 10 avonden en een weekend vol met vriendschap, gezelligheid, goede gesprekken en lekker eten. Alpha - Youth is een unieke cursus, die ongetwijfeld blijvende indrukken achter laat. Daag jezelf uit, en kom de grote vragen van het leven onderzoeken!

Aanspreekpunt is Nick Heurter, nick@alphayouthkrimpen.nl, 06-11270359

Meer informatie op https://alphayouthkrimpen.nl